Jobb X logo
Jobb X logo

25-åringen som kapret drømmejobb hos Stordalen

Takin Kroop leder og koordinerer sosiale medier for Nordic Choice Hotels.  – Er du interessert nok, blir du best. Og da kan du leve av det.

 

–  En del av jobben min går med til å lære opp hotellene og kjedene innenfor Nordic Choice i hvordan de skal jobbe med sosiale medier på en god måte. Noen dager går med til ren opplæring, mens andre dager er vi for eksempel ute og lager innhold til sosiale medier. Så vi jobber veldig fleksibelt i forhold til praktisk og kreative ting, men også strategisk i forhold til hvordan vi skal se ut i fremtiden, forteller Takin Kroop.

For rundt et halvt år siden kapret 25 åringen fra Vestby drømmejobben som Social Media Manager i Nordic Choice Hotels, som er Nordens nest største hotellkjede, med en årlig omsetning på 4,6 milliarder. I dag leder han hele satsningen på sosiale medier i bedriften.

– Alle dager er forskjellige. Halve teamet vårt sitter i Stockholm, så jeg reiser veldig mye. I tillegg til meg er det to andre som jobber dedikert med sosiale medier i Nordic Choice, men i de tre forskjellige kjedene våre er det et knippe med markedsførere jeg jobber tett sammen med, forteller Takin.

Gjennom butikkjobben ble jeg kjent med den siden av meg som var interessert i markedsføring og reklame

Han ønsker oss velkommen inn i de ærverdige lokalene til Nordic Choice Hotels på Frogner i Oslo. Med en bachelorgrad i markedsføring, og jobberfaring fra selskaper som Fanbooster på CVen kan det kanskje virke som om han allerede fra tidlig alder var sikker på hvilken karriere han ønsket å satse på.  Men Takin har på ingen måte en strømlinjeformet bakgrunn, og var innom mange ulike ting før valget falt på markedsføring.

– Min første jobb fikk jeg på Nille fordi moren min jobbet der. Dette ga meg mulighet til å vise meg frem, og tjene egne penger. Etter en stund fikk jeg tilbud om en butikkjobb på Norwegian Outlet, hvor jeg fortsatte å jobbe i fire år. Gjennom butikkjobben ble jeg kjent med den siden av meg som var interessert i markedsføring og reklame, forteller Takin

Etter hvert som interessen for markedsføring økte, så Takin behovet for å skaffe seg relevant jobberfaring. Men han skjønte samtidig at han, som ferdig utdannet, ville konkurrere med 700 andre bare fra sin skole:

– Det er viktig å finne noe som gjør at man skiller seg ut. Kanskje er det noe du allerede kan mye om gjennom interesser? For meg ble det  sosiale medier og internett. Jeg skjønte at hvis jeg satte meg inn i dette nå, ville jeg få et forsprang i forhold til de andre, sier Takin.

Jeg interesserte meg mer for Photoshop og design, enn for pugging og mattelekser: Jeg har spilt piano, vært DJ, og drevet med rap

Han har følgende råd til unge som syns det er vanskelig å finne ut av hva de ønsker å drive med:

– Man møter på utfordringer hele tiden, en av de største for meg var at jeg ikke visste hva jeg skulle bli. Jeg kjenner mange på min egen alder som enda ikke vet det, og jeg tenker at det er greit, for du kommer til å finne ut av det – man må bare ikke slutte å prøve. Jeg var nær ved å gi opp flere ganger, men er det en ting jeg har lært, så er det at man ikke vinner dersom man ikke deltar. Du må fortsette å søke for å få drømmejobben. Gir du opp, får du heller ikke jobb, sier Takin, som helt siden han  har likt å finne ut av ulike ting. Han hoppet raskt fra interesse til interesse, men  er i dag glad for at han tok seg tid til å utforske de ulike områdene han interesserte seg for.

– Jeg tror dette har vært med på å føre ham dit han er i dag: jeg interesserte meg mer for Photoshop og design, enn for pugging og mattelekser: Jeg har spilt piano, vært DJ, og drevet med rap. På videregående lekte jeg med tanken på å jobbe med astronomi, eller bli ingeniør. Hadde jeg ikke gjort alt dette, hadde jeg ikke hatt kompetansen jeg har i dag. Det ble et overtak for meg med tanke på andre søkere, sier Takin.

 

Takins karrieretips

Sats på noe du liker: Jeg ante ikke hva jeg skulle bli, og det tror jeg egentlig ingen gjør. Den alderen når man liksom skal bestemmer seg for hva man skal gjøre resten av livet er alt for tidlig. Det beste rådet jeg kan gi, er at du må finne noe du virkelig brenner for, og gjøre det. For er du interessert nok, blir du best. Og da kan du leve av det.

Skaff deg nettverk: Nettverk har mye mer å si nå enn tidligere. Kampen om stillingene tilspisser seg, og man har mer spesifikke stillinger enn tidligere.  Hun som hadde denne jobben før meg var kunde i en tidligere jobb jeg hadde, og gjennom henne ble jeg kjent med bedriften. Da ble det lettere å relatere meg til de utfordringene bedriften hadde, og hvordan jeg kunne bruke min kompetanse til å bidra til å finne gode løsninger.

Studer: Selv om det er mange i min bransje som sier at studier og skole ikke er noe, lærte det meg mye om å ta et steg tilbake og tenke over hvorfor man gjør det man gjør. Mens du studerer, prøv å finne den ene tingen som kan gjøre deg spesiell for din fremtidige drømmearbeidsgiver.

Gjør deg synlig: Jeg begynte å blogge mens jeg studerte for å bygge opp nettverk. Jeg hadde ikke så mye kompetanse, men delte alt jeg lærte på bloggen. Jeg deler alltid kunnskapene mine fordi jeg mener at det å dele kunnskap gjør både meg og andre bedre.

Skill deg ut: Det er viktig å finne noe som gjør at man skiller seg ut i dagens jobbmarked. Kanskje er det noe du allerede kan mye om gjennom erfaring eller interesser?

Sett deg inn jobben: Hvis du søker på en jobb som eksempelvis handler om markedsføring via instagram, prøv å sette deg inn i hva den bedriften trenger, og bruk dine private erfaringer til å finne ut av hvordan du kan hjelpe dem.

Ikke gi opp: Fortsett å søke selv om du ikke får drømmejobben med en gang. Gir du opp, får du heller ikke jobb.

Push deg selv: Det å føle seg usikker og utilstrekkelig på et eller annet tidspunkt er noe alle går igjennom. Føler man det sånn, må man ta seg en pause, og tenke over alt det bra man har fått til. Selv om man skal være ydmyk og følge janteloven, er det viktig å huske at din viktigste fanklubb er deg selv. Derfor er det viktig å alltid pushe deg selv til å gjøre nye ting.