Jobbtips

Skal du søke jobb er det lurt å få god hjelp. Det er viktig at du har en god CV og søknad, og at du vet hvordan du kan gjøre et godt intervju.

På JobbX lærer du alt dette helt gratis. Her får du hjelpen du trenger for å skille deg ut, og du øker sjansene dine for å få jobben du ønsker deg.

Meld deg på gratis jobbsøkerkurs!

Forskning

Hva slags jobb vil du egentlig ha?

Hva synes du er gøy, kult, morsomt? Er det noe spesielt du kan tenke deg å studere eller jobbe med senere? Tenk over om det er ledige jobber som kan gi deg nyttig erfaring til dine fremtidige planer, eller noe som du kanskje bare synes virker gøy.

Forskning

Nettverk

Nettverk er en stor del av jobbsøkingen. I Norge går over 70% av jobbene gjennom nettverk. Derfor er det viktig at du forteller alle at du har lyst på jobb. Kanskje det er noen som trenger en ny ansatt akkurat nå.

Forskning

Formaliteter

Formell jobbsøking er viktig å kunne, selv om du har stort nettverk. Du bør alltid ha en oppdatert CV du kan sende ut på kort varsel. Det er også viktig å kunne vise arbeidsgiver hvorfor du er best til jobben. Dette gjør du ved å skrive om din motivasjon for akkurat den jobben, i tillegg til erfaring og egenskaper.

Last ned eksempel på CV
Last ned CV mal
Last ned mal for åpen søknad
Last ned mal for søknad

 

Forskning

Ledige stillinger

Ledige stillinger finner du lettest på internett. Under finner du en liste over steder der mange jobber lyses ut. Hvis du allerede har funnet ut hva slags jobb du vil ha kan du gå direkte inn på bedriftens nettside og se om de har ledige stillinger. Kanskje det er her du finner drømmejobben!

www.nav.no
www.finn.no
www.ekstrahjelp.no

Forskning

Engasjere deg i fritiden

Det finnes mange forskjellige måter du kan engasjere deg på i fritiden din. Det viktigste med å engasjere seg i noe er at du lærer masse av det, og at du får mange nye venner. Husk at du alltid spør om å få en attest fra det stedet du har jobbet frivillig eller vært medlem. Slike attester er veldig fine å ha når du søker jobb fordi de kan skiller deg ut i fra mengden. Det ser også veldig bra ut på CVen din at du har engasjert deg i noe på fritiden din. Her kommer noen forslag til steder du kan engasjere deg på fritiden. Tenk på hva du synes er spennende, interessant og gøy å holde på med eller hva du kan tenke deg å lære mer om.

  • Fritidsklubber
  • Hjelpe andre
  • Idrett
  • Politiske organisasjoner
  • Humanitære og frivillige organisasjoner
  • Skolepolitikk/studentpolitikk