Jobb X logo
Jobb X logo

JobbX har fått ny leder

matilda2I januar tiltrer Matilda von Sydow som ny leder for JobbX Karrieresenter. Hun tar over stafettpinnen for tidligere leder Mona Mauseth Evensen, som er initiativtageren bak JobbX.

Matilda er i dag politisk rådgiver for Arbeiderpartiets bystyregruppe. Før denne rollen hadde hun base i London. Der fullførte hun en bachelor i International Relations ved LSE. Senere jobbet hun blant  for den nasjonale studentorganisasjonen i Storbritannia, NSU og med helsekampanjer for ungdom ved National Health Service.

I tillegg har Matilda bred erfaring fra organisasjonsliv og lokalpolitikk i Norge. Hun blant annet har hatt flere verv i AUF og Arbeiderpartiet, er styremedlem og nestleder i Sex og samfunn og sitter i styret for Friskis & Svettis Norge.

JobbX er veldig fornøyde med å ha fått en så kompetent person inn som ny leder. Vi mener Matilda har den faglige tyngde og erfaring som kreves for å ta JobbX inn i en ny fase. Med Matilda i førersetet fortsetter vi vårt arbeid med å få større nedslagsfelt, slik at vi når ut til flere unge. Samtidig skal vi også sette standarden for hvordan få unge over i jobb, og jobbe systematisk med å spre bruken av metodikken vår til flere steder i landet.  «Det er et viktig bidrag til det norske samfunn” sier Matilda.

 Det å kunne hjelpe ungdom inn i arbeid, særlig de gruppene JobbX henvender seg til,  det er utrolig verdifullt. Å ha en jobb, å høre til og bidra er viktig for enkeltmennesket, men har også store ringvirkninger i deres nærmiljø og i samfunnet som helhet.