Jobb X logo
Jobb X logo

Har du satt inn riktig tippekupong?

Skrevet av: Ali I. Mounji, Account Manager hos Canon Norway

Hvor ofte er det vi ikke hører disse utsagnene rettet mot oss:’

«Du er ikke god nok»

«Du har ikke nok penger»

«Du er for ung»

«Du vil aldri bli suksessfull»

«Hvem kommer til å høre på deg?»

«Du er ikke kvalifisert for dette»

«Hva om du gjør feil?»

Hva skjer når vi får kastet disse utsagnene på oss? Blir vi defensive? Beviser du dem det motsatte? Blir du sur, lei deg eller deprimert? Eller gjør du ingenting?

Hva om dette hadde vært utsagnene du går rundt med i ditt eget hode? Tenk at du forteller deg selv dette konstant, bevisst og ubevisst?

Forskning i dag viser at nærmest 70% av vår indre dialog er negativ. Vi snakker oss selv konstant ut av gode muligheter, ødelegger forhold, skader businessmuligheter etc. og hvis vi ikke er varsomme, vil vi snakke oss selv inn i å hate vår egen livsstil.

FRYKT – USIKKERHET – SMERTE

Stemmen som hvisker deg, «du er ikke –  god nok» forhindrer deg fra å ta en risk slik at du ikke har muligheten til å gjøre feil. Hjernen vår misliker følelsen av å bli «flau», gjøre «feil» eller bli «latterligjort» så den rettferdigjør en unnskyldning på hvorfor du ikke kan.

«Hodet ditt skaper en historie som er så overbevisende, at du er sikker på at du ikke kan gjøre hva kroppen og sinnet ditt er i stand til å gjøre»

Vi blir til slutt sjalu på de som er modige og sterke nok til gjøre de tingen vi skulle ønsket vi selv gjorde.

Lite vet vi om at det er vår egen hjerne som mater oss med løgn om hvorfor vi ikke kan gjøre det vi ønsker. Og resultatet blir at vi skaper en egen selvoppfyllende profeti.

En frase som burde motivere og inspirere oss til å fortsette å nå våre mål:

«Vær den ene prosenten»

Gjør hva 99% av folk ikke vil gjøre. Gjør det de er redde for. Vær den som forandrer. Vær den som er forskjellen, og vær den som er modig nok til å si ja til din drøm. Vær den som omfavner den du er og tror på at du har en storhet inni deg. Og ikke minst aksepter ansvaret av å dele dette med andre.

Så kommer det store spørsmålet, er du modig nok til å ja til å være deg selv?

Vil du tillate deg selv å være sårbar og «risikere» at andre ser deg i ditt fryktfulle øyeblikk?

Er du tilfreds med å si at du ikke lykkes, enda?

Hvis du er, så vil lærdommen tar til deg og det livet du kommer til å få – vil skape en suksesshistorie; en som vil påvirke mange folk.

Drøm stort. Ta risiko. Gjør feil. Gjør noe. Vær fleksibel. Ha det gøy. Vær deg selv.

Og til neste gang,

Sett inn riktig tippekupong!