Jobb X logo
Jobb X logo

Tipsene for å få deg jobb under koronakrisen

AV: Iris Sommerdal


I disse dager er det mange som opplever å bli permittert, føler på usikkerhet for framtiden og er redd for at pengene ikke strekker til. Det er mange ungdom som fortsatt er på utkikk etter deltidsjobb. Noen ønsker kanskje også å bidra i samfunnet i denne utfordrende tiden!

Koronakrisen har skapt mye uro og usikkerhet for mange. Hverdagen er endret for oss alle. Allikevel har pandemien vist seg å fremme flere muligheter. Det er mange bedrifter som trenger flere ansatte på grunn av stor pågang. Her er våre tips for deg som trenger en jobb i denne perioden, eller generelt ser etter en langvarig deltidsjobb.


  • Det trengs flere brukerstyrte personlige assistenter (BPA). Dette er en del av helse- og omsorgssektoren, men jobben krever ofte ikke helse- og omsorgsutdanning. Det er mange som har assistenter rundt seg 24 timer i døgnet for å leve et funksjonelt liv. Mange ansatte er satt i karantene som gjør at flere ikke har nok assistenter til å hjelpe seg for å leve et fullverdig liv.

    Linken under er bare et eksempel fra Finn. Det finnes mange flere stillinger ute på Finn.no om BPA.
    https://www.finn.no/job/parttime/ad.html?finnkode=173247364
  • Frivillig arbeid! Hvis man ikke får seg en jobb med en gang, er det kjempefint å kunne bidra i samfunnet for de som sitter i karantene. Frivillig arbeid er alltid positivt å ha på CV, for det viser at du er en person som er engasjert og har «stå på vilje». Frivillig arbeid kan også være å tilby å hjelpe en nabo, eller at du melder din interesse for eksempel for Røde Kors. Du kan også gå inn på http://frivillig.no og se hva som ligger ute der. Du kan også sjekke ut appen, NyBy. Her kan du bli med i en gruppe og hjelpe til der det trengs.
    https://nyby.no/100-dager
  • Hold deg oppdatert! Det er flere som fortløpende utlyser nye stillinger i lys av pandemien. Gå inn på Finn.no og se om det legges ut nye stillinger som er relevant for deg. Dere kan følge oss på Facebook-siden vår, «Jobb X: Stillinger for unge jobbsøkere!». Der prøver vi å legge ut stillinger hver dag, og følger med på samfunnsutviklingen.